jump to navigation

ADEVARUL DIN SPATELE ONG-urilor CARE SE OPUN PROIECTULUI DE LA ROSIA MONTANA februarie 14, 2012

Posted by ovidiuzara in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Recent, un grup de activisti Greenpeace au navalit in biroul ministrului Mediului, s-au legat cu lanturile de caloriferele din biroul acestuia si i-au cerut, imperativ, sa nu acorde autorizatia de mediu proiectului de la Rosia Montana. Surprinzator, printre activistii care au luat parte la acest „protest” s-au numarat unguri, austrieci, nemti, slovaci. Acesta este motivul pentru care multa lume si-a pus o intrebare legitima: de ce respectivii activisti nu protesteaza in tarile lor, tinand cont ca acestea se confrunta cu grave probleme de mediu (vezi Ungaria – probleme create de centrala nucleară de la Paksi si cu iazul de decantare de la Kolontar; Germania – somată de UE să se conformeze cu legislația deșeurilor; Austria – probleme cu ploile acide, Slovacia  – sancționată pentru că nu a făcut consultări cu publicul în privinta proiectului de construire a reactoarelor 3 și 4 de la centrala nucleară Mochovce) si sunt asa de preocupati de soarta unor proiecte economice derulate in alte state? Pentru a intelege care sunt dedesubturile protestelor Greenpeace si al altor ONG-uri de „mediu” impotriva proiectului de la Rosia Montana, astazi, INVESTIGATIE.WEEBLY.COM va prezinta un amplu material publicat de The Western Center of Journalism  – WCJ (n.n. – un centru american de formare a jurnalistilor de investigatii, fondat in 1991), din care rezulta ca Greenpeace este finantata de reteaua Tides, organizatie sustinuta din umbra de „filantropi” care au majore interese obscure. Printre acestia se numara si miliardarul George Soros, cunoscut publicului larg pentru speculatiile bursiere derulate in intreaga lume, dar mai ales pentru sustinerea intereselor maghiare care urmaresc refacerea Ungariei Mari.


RETEAUA TIDES SI LEGATURILE CU GEORGE SOROS

Foarte puţini oameni realizeaza că la nivel mondial există o mare reţea asociatii neguvernamentale finantate de miliardari „filantropi” al caror principal scop este acela de a distruge modul de viata creştin, valorile traditionale ale unor popoare, sistemul de valori si nu in ultimul rand independenta economica a unor state pentru a isi putea satisface interesele economice. Conform WCJ, cea mare parte a acestui efort anarhist este coordonat de un grup mai putin cunoscut, numit Fundaţia Tides şi de catre grupul său de legătură, intitulat Centrul de Tides.
Conform WCJ, de-a lungul istoriei sale de 33 ani, reţeaua Tides a dat sute de milioane de dolari catre peste 100 de fundatii cu orientare de stanga, cu diverse activitati, inclusiv unor grupuri implicate în fraudă electorală si unor organizatii care caută să distrugă baza constituţională a Americii si a unor state europene.
Intr-o ancheta publicata de WCJ, pe care o gasiti aici, această reţeua de grupuri Tides au jucat un rol-cheie în alegerea lui Barack Obama, prin utilizarea unor tehnici clasice de propagandă în a face afirmaţii false despre Bush („el a furat alegerile în Florida”, „el a ştiut în avans cu privire la 9/11” etc) şi a creat impresia că Bush şi, prin extensie, a fost corupt, in vreme ce Obama a fost portretizat ca reformator („va salva America de la această corupţie”). Conform WCJ, incepand cu 1998, bugetul Centrului Tides a crescut anual cu sume cuprinse intre 48 si 71 milioane USD, in vreme ce Fundatia Tides a raportat, incepand cu 2002, finantari anuale cuprinse intre 59 si 77 milioane USD.
Desi cele două grupuri sunt scutite de impozitare si ar trebui să fie non-partizane, ele s-au implicat politic in mod vadit, finantand la randul lor, cu peste 500 de milioane USD, diverse alte asociatii, fundatii si grupuri transnationale (unele deruland activitati „de mediu”) al caror obiectiv este de a impiedica prosperitatea unor natiuni. Unul dintre finantatorii majori, indirecti, ai filierei Tides este excentricul miliardar american George Soros, un personaj catalogat de WCJ drept „forţa conducătoare din spatele efortului mondial de a legaliza drogurile”. Fondator al organizatiei „Open Society” (O societate deschisa), Soros ascunde o mare parte a averii sale în bănci offshore, considerate paradisuri pentru spălare de bani. Profitand de acest fapt, el a contribuit cu peste 7 milioane de USD catre Fundatia Tides. Surprinzator, Drummond Pike – findatorul Tides este trezorier Alianţei pentru Democraţie a lui Soros, care la randul sau este un finanţator major al Association of Community Organizations for Reform Now (ACORN) – o organizatie extrem de controversata in SUA.
GREENPEACE FINANTATA DE TIDES

Surprinzator, conform WCJ, un destinatar al finantarilor Tides este Greenpeace – o organizatie despre care jurnalistii americani spun ca „în ciuda numelui sau prietenos este binecunoscut pentru acţiunile sale ilegale, care de multe ori pune în pericol oamenii”. Astfel, conform WCJ, Greenpeace a primit de la Tides finantari de peste 250.000 USD, parte din bani provenind de la George Soros.

SOROS A SPECULAT MASIV CU ACTIUNILE RMGC IN TIMP CE ONG-urile FINANTATE DE EL SE OPUNEAU PROIECTULUI

Probabil foarte putini stiu ca George Soros este extrem de interesat de proiectul de la Rosia Montana. Insa doar in calitate de speculator. Paradoxal, la un moment dat el şi-a lichidat în masă acţiunile din alte domenii pentru a investi în cel minier, insa in paralel este „filantropul” de origine maghiara care susţine financiar organizaţiile „ecologiste” ale „societăţii civile” care se opun proiectului Roşia Montană. Surprinzator, incepând din martie 2011, Soros a început o serie de modificări în planurile sale de afaceri, el vanzandu-si toate acţiunile deţinute la Newmont Mining Corp (compania care deţine acum 20% din Gabriel Resources, principalul actionar la Rosia Montana Gold Corporation), precum şi pe cele de la Caterpillar Inc. (producătoare de echipament pentru industria minieră).
Imediat,  gratie campaniilor „ecologiste” derulate de diverse ONG-uri sustinute financiar, indirect, de Soros, acţiunile Gabriel Resources de la circa 6 dolari la sub 2 dolari/ acţiune. Pe acest fond, trei luni mai târziu, în iunie 2011, Soros a rascumparat acţiuni la aceleaşi companii (Newmont Mining Corp si Caterpillar Inc.), dar si la alte 20 de companii cu profil minier (Gold Fields Ltd., Allied Nevada Gold, Ivanhoe Mines Ltd, New Gold Inc., IAMGOLD Corp., Goldcorp Inc., Barrick Gold Corp., Eldorado Gold Corp., Randgold Resources Ltd., Silver Standard Resources Inc., Seabridge Gold, Golden Star Resources, Hecla Mining Co., Pan American Silver Corp., Nevsun Resources, Jaguar Mining Inc., Aurizon Mines Ltd., Golden Minerals Co., Compania de Minas Buenaventura S.A. ADS, Cameco Corp., Minefinders Corp. Ltd.). Ca atare, imaginea speculantului de renume mondial care se opune, din motive nobile, unui proiect la care însuşi este/va fi acţionar este mai mult decat contrariantă. 
ACTIVISTII LUI SOROS AU SARIT LA GEREGATA LUI BASESCU
CAND ACESTA A DECLARAT CA SUSTINE ROSIA MONTANA
Atunci cand preşedintele Traian Băsescu a declarat la tabara tinerilor romani de la Sulina, că proiectul de la Roşia Montană “trebuie făcut”, pentru că România are nevoie de acesta, 30 ONG-uri „de mediu” i-au cerut public acestuia sa isi retraga respectivele declaratii. Printre ONG-urile „de mediu” care au sarit la beregata presedintelui s-au numarat si unele mai “speciale”, cu tinte extremist-separatiste: Asociaţia Ţinutul Secuiesc Verde, Societatea Carpatina Ardeleana-Transylvaneana sau Asociaţia Transilvania Verde si umbrela “regionala” a “Transylvaniei autentice”, Fundatia pentru Parteneriat. Acceptarea lor in randurile “Coalitiei” indica implicit si faptul ca scopurile acesteia depasesc cadrul “ecologist”. Pe lista semnatarilor respectivului “protest” se mai adauga si WWF-Romania – condusa de un cunoscut militant pentru autonomia “Tinutului Secuiesc” – Magor Csibi si asa-zisul proiect “Think Outside the Box“, finantat de milionarii unguri Arpad si Gyarfas Kurko de la Apemin Tusnad, sponsori ai manifestarilor extremiste maghiare de la “Tusvanyos” si “Balvanyos”. Impotriva ideii lui Basescu privind aurul pentru rezervele tarii a sarit din baie si “securistul bun” al lui Andrei Plesu, Daniel Daianu, unde-altundeva decat pe portalul sorosit HotNews (care a beneficiat de finantarile din partea „filantropului” maghiaro-american), dar si ungurul Peter Eckstein Kovacs, fost consilier prezidential (?!).
Pe lista protestatarilor s-a numarat si “Fundatia Terra Mileniul III”, organizatie care in perioada 2008 – 2009 a primit pentru “a dezvolta capacitatea ONG-urilor ecologiste de a sustine activitati de lobby in impunerea politicilor de mediu” un “grant” de 109,940 dolari din partea CEE Trust (Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”, un nume pompos care pare sa reprezinte o titulatura oficiala a statului american, dar care este de fapt un fond constituit dintr-un grup privat de donatori, respectiv Atlantic Philanthropies, Charles Stewart Mott Foundation, Ford Foundation, German Marshall Fund of the United States, Rockefeller Brothers Fund si nelipsitul Open Society Institute detinut de “filantropul” internationalist George Soros).
CONSPIRATIA MAGHIARA, ROSIA MONTANA SI KOSOVO

In afara intereselor economice majore pe care Soros le urmareste in Romania, acesta sustine indirect si o „conspiraţie maghiara” care încearca să saboteze proiectul Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) pentru ca o companie  din Ungaria să-i poată lua locul în Apuseni in perspectiva unei viitoare integrari a Transilvaniei la Ungaria. Putini stiu ca numele lui Soros este legat in Romania de tendinţe agitatorice (inclusiv prin infiltrarea unor beneficiari de burse Soros în structurile guvernamentale) care încurajeaza mişcările de obţinere a autonomiei pe criterii etnice, precum în Kosovo.
Iar pentru că a venit vorba de Kosovo, poate că e nevoie şi de acest exemplu care arata clar ca finantarea de catre Soros a unor organizatii precum Greenpeace – care se opune proiectului de la Rosia Montana – nu este un gest pur si simplu „filantropic”: după ce s-a estimat oficial că provincia Kosovo deţine 17 miliarde de tone rezerve de cărbune alături de mari cantităţi de aur, argint, plumb, cadmiu, uraniu, nichel sau petrol in valoare totala de 300 de miliarde de euro, George Soros si-a exprimat public intentia de a cumpăra complexul minier Trepca, de la Kosovska – Mitrovica. „Intamplator”, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Kosovo e fostul reprezentant al Kosovo Liberation Army în Statele Unite şi, totodată, un fost beneficiar al burselor oferite de Fundaţia Soros. Ca atare, se pune intrebarea: nu cumva conflictul din Kosovo nu a fost întâmplător, el având mai degrabă rolul de a acoperi derularea afacerilor locale de extragere a zacamintelor prin intermediul complexului minier Kosovska-Mitrovica controlat de George Soros?.
SOROS A CONCESIONAT PESTE 500.000 DE HECTARE DIN POLONIA CA SA EXTRAGA GAZE
Recent, San Leon Energy Plc – compania de exploatare a gazelor naturale controlată de Soros, a devenit unul dintre cei mai mari exploatatori de rezerve de gaz din Polonia după ce a cumpărat Realm Energy International Corp. pentru 142 de milioane de dolari. Soros detine, prin San Leon, 14 licente asupra a mai mult de 500.000 de hectare de teren în  Polonia, în vederea explorării de gaze de sist si de hidrocarburi conventionale. Conform Administrației Americane a Energiei, Polonia are o capacitate de producție de gaze de șist de 5,2 mii de miliarde de metri cubi. Acesta este motivul pentru care se asteaptă ca licentele pentru gazul de şist pe care Soros tocmai le-a obtinut in Polonia să fie mai profitabile chiar decât cele detinute de miliardar din SUA. Culmea si in Polonia, printre cei care au acordat licentele companiei lui Soros s-au numarat fosti bursieri ai acestuia, care au reusit sa penetreze structurile guvernamentale poloneze.

Reclame

Comentarii»

1. Roncea.ro - februarie 14, 2012

Bun articolul!
Sa traiesti!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: